28.01.2013

Domowe - znaczy lepsze! Masło orzechowe



To nie jest przepis, to przypomnienie.

Przypomnienie o tym, że większość produktów znajdujących się na sklepowych półkach z powodzeniem możemy przygotować w domu.
I nie zajmie nam to dużo czasu, nie będzie wymagało nadprzyrodzonych umiejętności, nie będzie też nas wiele kosztowało.

Za to będzie niesamowicie smakować.

Dziś zapraszam na domowe masło orzechowe.

Paczkę orzechów niesolonych (u mnie 400 g) mielimy w malakserze przez kilka minut i już!
Bez obaw - orzechy z minuty na minutę zmieniają konsystencje, nie trzeba nic dodawać. Jedynym słusznym dodatkiem będzie sól - lepiej samemu dozować niż mielić orzechy już posolone. Aha, oczywiście garść orzechów możemy tylko pokruszyć i dodać do gotowego masła.

Jest pyszne :)



1 komentarz:

Durszlak.pl